search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Έλκος στομάχου: Το φρούτο που ανακουφίζει από τα συμπτώματα (Video)

22.07.2021 21:41
stomaxoponos

Το αίσθημα καύσου στο στομάχι και ο πόνος στο άνω μέρος της κοιλιάς αποτελούν τυπικά συμπτώματα γαστρίτιδας ή έλκους του στομάχου.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η ναυτία και ο εμετός.

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Η αντιμετώπισή της προϋποθέτει περιορισμούς στη διατροφή, όπως την αποφυγή λιπαρών και όξινων τροφών (πορτοκάλι, ανανά, μανταρίνι κ.λπ.), ξυδιού, καφέ και τηγανητών.

Ωστόσο, υπάρχει ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γαστρίτιδας.

Μια έρευνα στην Ινδία, στην οποία συμμετείχαν άτομα με ιστορικό σε στομαχόπονους έλαβαν κάψουλες με αλεύρι μπανάνας ίσες με μια μπανάνα την ημέρα για 8 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων εμφάνισαν βελτίωση, το 25% παρουσίασε μερική βελτίωση, ενώ το 25% δεν εμφάνισε κάποια σημαντική αλλαγή.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπανάνες είναι εύπεπτες και οι γιατροί τις συνιστούν σε ανθρώπους που πάσχουν από γαστρίτιδα και άλλα γαστρικά προβλήματα.

Μια άλλη έρευνα που έγινε στη Σουηδία έδειξε ότι οι πράσινες μπανάνες προστατεύουν από το γαστρικό έλκος. Βιομάζα που δημιουργήθηκε από πράσινες μπανάνες μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι έχει την ίδια προστατευτική επίδραση και περιέχει καλά συστατικά που λειτουργούν σαν προβιοτικά. Επιπλέον, αποτρέπει άλλα γαστρικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Πεπόνι: Πoια είναι τα θρεπτικά του στοιχεία

Κορωνοϊός: Στα 761 τα νέα κρούσματα, 189 οι διασωληνωμένοι

Αυτά είναι τα αλκοολούχα ποτά που αντί να παχαίνουν… αδυνατίζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:25