search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Βενζίνη: Αυξήσεις φωτιά στις τιμές όλο το καλοκαίρι (Video)

22.07.2021 11:02
VENZINI_NEW

Οι τιμές στη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ από την αρχή του χρόνου. Η τάση δεν φαίνεται να σταματάει, αντιθέτως.

Ο λόγος για τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα που έχουν πάρει την ανηφόρα τους τελευταίους μήνες, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με την άρση του lockdown, αυξήθηκε και η ζήτηση των υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα οι τιμές της αμόλυβδης στην Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο Μάιο και κατά 17% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές

Πλέον, σύμφωνα με τον Γιώργο Ασμάτολγου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που μίλησε στην ΕΡΤ «η μέση τιμή σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στα 1,700 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη των 95 οκτανίων, από 1,314 ευρώ πέρσι τον Μάιο και 1,425 ευρώ πέρσι τον Ιούλιο». Ενώ όπως σημείωσε στην «νησιωτική Ελλάδα οι τιμές διαμορφώνονται στο 1.90, έχουμε πολύ μεγάλη μέση τιμή».

Συνεχόμενη ανοδική πορεία

Όσον αφορά την μείωση της κατανάλωσης ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο αλλά αντιθέτως «παρά τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης δεν παρατηρείται μείωση στην κατανάλωση, ο κόσμος φοβάται ότι μπορεί να κλειδωθεί πάλι μέσα και ταξιδεύει. Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύουν όλο το καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης:

Μέση επιδότηση 14.000 ευρώ για πάγιες δαπάνες σε χιλιάδες επιχειρήσεις

Αναδρομικά: Αντίστροφη μέτρηση για τους συνταξιούχους – Τα ποσά και οι ημερομηνίες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα χορηγηθεί, ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά παραδείγματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:32