search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:15
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: «Η πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2187
22-7-2021
23.07.2021 07:00
katexomena-new

Για προκλητικά έκνομες ενέργειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής. Ενέργειες, όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων δεν αποθαρρύνει την Τουρκία.


«Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να κινητοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την Ε.Ε. για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις» σημειώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.


Ειδικότερα, η Γεννηματά τονίζει πως «καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι δηλώσεις του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Για άλλη μια φορά, περιφρόνησε τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ίδια τη βούληση της μεγαλύτερης μερίδας των Τουρκοκυπρίων. Με ύφος αποικιοκράτη, επανέλαβε ότι μόνη λύση για το Κυπριακό είναι η δημιουργία δύο κρατών, ανακοίνωσε δωρεές για νέα κτήρια καθώς και το μονομερές άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων».

Επεσήμανε μάλιστα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πως «με αυτά τα δεδομένα, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να κινητοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την Ε.Ε. για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις. H πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα. Το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πολιτών που θέλουν ειρήνη και δημοκρατία είναι ευθύνη όλων».

“Χωρίς σχέδιο”

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, την κατάσταση στα νησιά και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας» και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι για δεύτερη χρονιά εμφανίστηκε χωρίς σχέδιο για τον τουρισμό και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.


«Γι’ ακόμη μια φορά, η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πιο σκληρό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν επιτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας. Όπως αποδεικνύει περίτρανα το λοκντάουν στη Μύκονο, η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να πορεύεται με την ολιγωρία και την προχειρότητα του προηγούμενου καλοκαιριού» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Παρά τα όσα προέβλεψε ο κ. Μητσοτάκης, είμαστε και πάλι στο ίδιο κακό έργο, θεατές. Για δεύτερη χρονιά, χωρίς σχέδιο για τον τουρισμό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ενσυναίσθησης, καταλήγουν σε τοπικά λοκντάουν» συμπλήρωσε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Εξαντλημένος ο Τούρκος πρόεδρος – Έκλειναν τα μάτια του σε διάγγελμα (Video)

Διπλωματικός «πυρετός» για τις προκλήσεις Ερντογάν – Τους εκπροσώπους των κομμάτων ενημερώνει ο Δένδιας

«Νταήδες» σε Κύπρο και Αιγαίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:08