search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Οργή Θεοδωρίδου-Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι» οι αντιεμβολιαστές γιατροί – Aνοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12-15 ετών

26.07.2021 18:22
kovid-emvolio-new-218

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία παρατηρείται στη χώρα μας και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και γνωστοποίησε πως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ανοίγει η πλατφόρμα την Παρασκευή

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

«Να τιμωρηθούν» οι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί

Μιλώντας για τους αντιεμβολιαστές, η Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως «συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε: «Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, πιθανόν δεν έχουν εκτιμήσει τις συνέπειες της νόσου. Δεν βλέπουν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, τι έχει συμβεί», ενώ αναφερόμενος στους υγειονομικούς αντιεμβολιαστές, τους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» και τόνισε ότι υπάρχουν αρμόδιοι φορείς και επιτροπές που εκτιμούν και αξιολογούν τα εμβόλια.

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου. Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούνΟ αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του»,
τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.

Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 70,9% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 71,3% .

Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 71,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.

Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 83,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 84,1%.

Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 78,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 78,4%.

Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 79% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 80%.

Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 74,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 75,4%.

Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 71% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.

Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 67,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 68,4%.

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 64% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 65%.

Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 60%.

Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 51% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 52%.

Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 48% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 50%.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 45% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 34% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 36%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 που άνοιξε τελευταία έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 5% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 7%.

Σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 1.390 πολίτες και ήδη έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson 410 πολίτες.

Επίσης περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 12-15 ετών – Έκκληση Κικίλια σε νέους και άνω των 55 για εμβολιασμό

Άδωνις Γεωργιάδης: Μικρό το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στα μαγαζιά (Video)

Mύκονος: Στο νησί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50