ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:49
MENU CLOSE

Σκορδάτα μανιτάρια ούζου

27.07.2021 07:00

Ένα ορεκτικό που συνδυάζεται υπέροχα με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και λειτουργεί εξίσου καλά σαν μεζεδάκι με το τσίπουρο. Απογειώνει τα θαλασσινά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σάλτσα για τα ζυμαρικά και το ρύζι.

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 σφηνάκι ούζο

¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε καλά τα μανιτάρια σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω λιπαρή ουσία (ελαιόλαδο ή βούτυρο). Στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ρίξτε το σφηνάκι με το ούζο και αφήστε το για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αν χρειαστεί διορθώστε τη γεύση με το αλατοπίπερο, ρίξτε τον μαϊντανό και σερβίρετε το ζεστό.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:46
Exit mobile version