search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:47
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πάτρα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Ζημιές σε σπίτια στο Άνω Σούλι (Photos/Video)

28.07.2021 16:41
fotia-patra-new

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Σούλι, Εγλυκάδα, Ριγανόκαμπος. Τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές. Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά η οποία εκκενώθηκε προληπτικά, όπως και η Σκιαδά.

Μάχη με τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της Ελεκίστρας, καθώς παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τον περιορισμό της η μεγάλη έκταση του μετώπου και οι πολλές εστίες δυσχερένουν το έργο τους

Πλέον έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και το σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων. Στην περιοχή βρίσκεται ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μαζί με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για να συντονίσουν το έργο των εργαζομένων. 

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Εκκενώθηκε και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο. 

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς το Νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

Σύμφωνα με το patrastimes, χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και κοντά στο χωριό Δροσιά, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά.. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δύο άτομα, μια γυναίκα κάτοικος του Σουλίου Πάτρας και ένας πυροσβέστης, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα δύο άτομα αισθάνθηκαν δυσφορία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε από την περιοχή της Ερυμάνθειας, που υπάρχει πύρηνο μέτωπο σε εξέλιξη, αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Καύσωνας: Από τους μεγαλύτερους των τελευταίων 35 ετών – Οδηγίες από τη ΓΓΠΠ (Videos)

Κρήτη: Μετά την αγωνιώδη διάσωση του ζευγαριού, έρχεται η «λυπητερή» από το Λιμενικό

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ πλήρως εμβολιασμένος άνδρας χωρίς υποκείμενα νοσήματα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01