search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:37
MENU CLOSE

Παλιομοδίτικη φρουτοσαλάτα της Αμερικής του ‘50

28.07.2021 07:00
ambrosia-salad-resize-16

Παρόλο που φέρει ελληνικό όνομα, η σαλάτα αμβροσία πρωτοεμφανίστηκε στον αμερικάνικο νότο τη δεκαετία του ’50. Η βίνταζ αυτή συνταγή φρουτοσαλάτας είναι ιδανική για κάθε είδους πάρτι και φτιάχνεται με κονσερβοποιημένα φρούτα, marshmallows, καρύδα και αφράτη σαντιγί.

Υλικά για τη συνταγή

225 γραμμάρια κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου

225 γραμμάρια παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί

1 μεγάλη συσκευασία (820 γραμμάρια) κομπόστα φρουτοσαλάτα

1 φλιτζάνι μικρά marshmallow λευκά ή σε διάφορα χρώματα (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι νιφάδες αποξηραμένης καρύδας

Μερικά καρύδια ψιλοκομμένα για διακόσμηση

Μερικά κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά στραγγίξτε πολύ καλά την κονσέρβα των φρούτων από το σιρόπι τους και αφήστε τα στην άκρη. Με το μίξερ χειρός, χτυπήστε καλά την κρέμα τυριού για να αφρατέψει και αρχίστε να ενσωματώνεται σιγά- σιγά την χτυπημένη σαντιγί, σε χαμηλή ταχύτητα. Με μια κουτάλα “διπλώστε” προσεκτικά στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά, τα στραγγισμένα φρούτα, τα marshmallows και την τριμμένη καρύδα. Αδειάστε την φρουτοσαλάτα σε κολονάτα ποτήρια ή γυάλινα μπολ, παγώστε καλά για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο και σερβίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και μερικά κερασάκια μαρασκίνο, αν επιθυμείτε.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας όπως μπανάνες, μήλα και σταφίδες. Για μια πιο υγιεινή και ελληνική εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς τα φρούτα κομπόστα με φρέσκα και τις κρέμες με απλό στραγγιστό γιαούρτι και μέλι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31