search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Έρευνα ΙΣΑ: 1 στους 3 δεν φοβάται τον κορωνοϊό – Το προφίλ των «ψεκασμένων»

29.07.2021 16:03
antiemvoliastes-new

Τα στοιχεία που κατέδειξε η έρευνα για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι απογοητευτικά. Οι «ψεκασμένοι» ζουν ανάμεσα μας, δεν φοβούνται τον κορωνοϊό, δεν εμβολιάζονται και έτσι υπάρχει μια μεγάλη τρύπα στο τείχος ανοσίας που πρέπει να χτιστεί για την προφύλαξη όλων μας.


Ένας στους τρεις, το 33% δηλαδή, δεν φοβάται τον κορωνοϊό και δεν κάνει το εμβόλιο. Την ίδια στιγμή η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα, καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κάνουν άλμα και οι εντατικές αρχίζουν να γεμίζουν.


Από την άλλη επτά στους δέκα, το 68%, πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τα εμπιστεύεται για την υγεία τους, έχει ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση ή έχει κλείσει ραντεβού. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η ALCO, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σχετικά με τη στάση των πολιτών για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Αλλά υπάρχουν και οι άλλοι. Εκείνοι που κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και φωνάζουν κατά των εμβολιασμών που πιστεύουν ότι το εμβόλιο έχει τσιπάκι μέσα και πολλές φορές μπλέκουν τον κορωνοϊό με την Μακεδονία.
Οι ψεκασμένοι που δηλώνουν αντιεμβολιαστές είναι κυρίως άνδρες ηλικίας 17 – 44 ετών. Αυτή ακριβώς η ηλικιακή ομάδα που η μετάλλαξη Δέλτα προτιμά να χτυπάει. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 25% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν φοβούνται ότι μπορεί να αρρωστήσουν σε αντίθεση με το 51% των εμβολιασμένων.


Επιπλέον το 35% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει την πανδημία, όπως και το 76% των εμβολιασμένων. Σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τα θεωρεί αρκετά ασφαλή (38%) ή πολύ ασφαλή (25%) ενώ ένα ποσοστό γύρω στα 22% δεν τα θωρεί ασφαλή.


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης που παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας της ALCO, ανέφερε σχετικά: «Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλούμε τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί και διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να λειτουργήσουν οι κοινωνίες και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα οφέλη του εμβολιασμού και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα»

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών – Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κορύφωση του καύσωνα τις επόμενες ώρες (photo/video)

Πάτρα: Για πρώτη φορά προφυλάκιση για κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:47