ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:08
MENU CLOSE

Το λάθος που κάνουν... όλοι μετά το τηγάνισμα!

29.07.2021 09:26

Ένα από τα χειρότερα υπολείμματα που πρέπει να καθαρίσετε μετά το μαγείρεμα είναι το λίπος που πολλές φορές μένει στο τηγάνι ή στο ταψί.

Το πρόβλημα είναι ότι τα λίπη στερεοποιούνται και συσσωρεύονται μέσα στις σωληνώσεις, τις οποίες και μπλοκάρουν (με τον ίδιο τρόπο που η χοληστερίνη μπλοκάρει τις αρτηρίες).

Το κόλπο για να πετάς το λίπος χωρίς να βουλώνεις τον νεροχύτη

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να κλείσετε καλά την υδρορροή στον νεροχύτη. Προσπαθήστε μάλιστα να φτιάξετε κάτι σαν ένα μικρό μπολ τσακίζοντας ανάλογα το αλουμινόχαρτο.

Στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο αλουμινόχαρτο το καυτό λίπος μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να στερεοποιείται μετά από λίγα λεπτά.

Πηγή: iatropedia

Photo By Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Μακροζωία: Η καθημερινή συνήθεια που σας χαρίζει… χρόνια!

Καύσωνας: 10 φρούτα για φουλ ενυδάτωση

Κορωνοϊός: Συμφωνία Ε.Ε. με την GSK για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version