search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:18
MENU CLOSE

Φωτιά: Καλύτερη η κατάσταση στη Ρόδο, μάχη με διάσπαρτες εστίες – Εκκενώθηκε το χωριό Μαριτσά

02.08.2021 21:24
fotia-rodos-new

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά της Ρόδου που αποφασίστηκε σήμερα το βράδυ, επειδή κοντά στο χωριό υπήρχε σε δύσβατη περιοχή εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από αέρος και εδάφους στην διάρκεια της ημέρας. 

Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Στην περιοχή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αφάντου-Πεταλούδων, Αναστάσιος Σπανός, βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αρκετοί εθελοντές και μηχανήματα με σκοπό να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς προς τον οικισμό. 

   «Έχουμε χαράξει αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή του Κερωνιάτη και του Αγίου Νικολάου και είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς» τονίζει ο κ. Σπανός.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών, ωστόσο η εικόνα είναι καλύτερη.

Νωρίτερα, επιχειρούσαν 3 αεροσκάφη (2 CL415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά).

Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας – Εντολή για προληπτική εκκένωση, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Απονομή στον Τέντογλου με… συρτάκι (Video)

Ακίνητα: Οι τιμές εξοχικών σε 5 τουριστικά κυκλαδονήσια και τα περιθώρια ανόδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:17