search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συναγερμός για αναζωπυρώσεις – Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ζημιές σε 80 σπίτια

04.08.2021 12:48
varibobi

Αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το πύρινο μέτωπο στις Αδάμες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη, όπου το το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον 80 σπίτια ενώ η οικολογική καταστροφή από τα χιλιάδες καμένα στρέμματα παρθένου δάσους είναι ανυπολόγιστη.

Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε αρχικά με καλύτερους οιωνούς για την πορεία της κατάσβεσης, αφού, κατά την διάρκεια της νύχτας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς και όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» παρουσία του πρωθυπουργού, από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα, περί τις 10:00 το πρωί είχε απομείνει μόνο ένα. Στην προσπάθεια από τα ξημερώματα συμβάλλουν και τα εναέρια μέσα και στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι ο περιορισμός και του τελευταίου μετώπου.

Για την πορεία της κατάσβεσης της φωτιάς αναμένεται στις 13:00 έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από το πρωί πετάει με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρακουλουθούσε τις εξελίξεις σπό το Κέντρο Επιχηρήσεων.

Ενισχύονται οι άνεμοι

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της Βαρυμπόμπης οι άνεμοι θα ενισχυθούν από νωρίς το μεσημέρι στη μία έως αργά το απόγευμα. Οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι που θα προσεγγίζουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ στην ανατολική Αττική αυξάνουν την ανησυχία για αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές. Συνολικά, όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροσκάφη, στη μάχη και το Beriev-200

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ένα ενεργό μέτωπο – «Μάχη» για να οριοθετηθεί

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:46