search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μητσοτάκης

04.08.2021 08:20
MITSOTAKIS

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική.

Στο επιχειρησιακό κέντρο έφτασαν πριν από λίγο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις.

«Τώρα που ξημέρωσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει περιοριστεί, παντού υπάρχουν αποκαΐδια και στάχτες, είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα ξεκινήσουν επίσημη καταγραφή. Θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή, έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη και με τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο έχει πάθει ζημιά ο κόσμος, είναι λυπηρή εικόνα… Απογοήτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κόλαση για δεύτερη ημέρα – Κάηκαν δεκάδες σπίτια, οι φλόγες απείλησαν το Κρυονέρι

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκκληση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – «Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα»

Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς: 81 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο, 40 μέτωπα ανοικτά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:48