ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Δροσιστικό ντιπ παντζαροσαλάτας

05.08.2021 07:00

Κρεμώδης και δροσιστική η παντζαροσαλάτα – ντιπ, τραβάει όλα τα βλέμματα με το εντυπωσιακό της χρώμα και μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα. Είναι θρεπτική, για όλες τις εποχές και μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ξεχωριστά

1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο + 1 κουταλάκι του γλυκού, ξεχωριστά

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Καθαρίστε καλά το παντζάρι εξωτερικά σε άφθονο κρύο νερό, ξεφλουδίστε το φορώντας γάντια και τρίψτε το σε ψιλό τρίφτη. Αν επιθυμείτε να το ψήσετε (είναι προτιμότερο γι’ αυτή τη συνταγή), προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 40-50 λεπτά μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Ξετυλίξτε το, αφήστε το να κρυώσει και τρίψτε το στην χοντρή μεριά του τρίφτη, για να μην λιώσει. Μεταφέρετε το τριμμένο παντζάρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μία κουταλιά ξερό δυόσμο, το σκόρδο και το αλάτι. Αφήστε τα υλικά να σταθούν για 5 λεπτά και προσθέστε το γιαούρτι και το πιπέρι. Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε τη σαλάτα- ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι και 3 ημέρες. Όσο περισσότερο μένει, τόσο καλύτερα δένουν οι γεύσεις και αναδεικνύονται τα αρώματα. Σερβίρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξερό δυόσμο και συνοδέψτε την με φρυγανισμένο ψωμί, πίτες, κομμένα ωμά λαχανικά, αλλά και κρεατικά ή πουλερικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:56
Exit mobile version