search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:01
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεγάλος αγώνας εθελοντών να βρουν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται (Photos)

05.08.2021 14:26
zoa-fotia-new

Στη μάχη για τον εντοπισμό των ζώων που έχουν χαθεί μετά την πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης έχουν ριχτεί για δεύτερη μέρα μη κερδοσκοπικοί φιλοζωικοί οργανισμοί και ομάδες εθελοντών.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες των ζώων τα έχουν, ήδη, αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media και σπεύδουν να τα παραλάβουν από τους κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού, που στήθηκε από την πρώτη στιγμή τόσο για παροχή πρώτων βοηθειών όσο και καταγραφή.

Όπως επισημαίνεται στη σελίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dog’s Voice στο Facebook μόνο χθες, Τετάρτη, και παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, βρέθηκαν 30 ζώα, ενώ 8 επιπλέον γάτες νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Αρχικά, τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικούς σταθμούς της ΕΔΚΕ και του Αλεξάνδρου Προκοπίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν, πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς φιλοξενίες. Τα πιο τυχερά κατάφεραν να βρεθούν και πάλι στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 794 άτομα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα φιλοξενίας ζώων σε δικούς τους χώρους με τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν συνεχώς την καταλληλότητά τους ώστε να εμπιστευτούν τα ζώα σε αυτούς.

Σήμερα, Πέμπτη, εκτιμάται ότι θα βρεθούν ακόμα περισσότερα ζωάκια, καθώς πλέον υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένες.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες των ιππικών ομίλων της περιοχής και κυρίως του ιππικού ομίλου βορείων προαστίων που καταστράφηκε από την φωτιά, συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη, αναζητώντας τις τελευταίες ώρες ένα καφέ άλογο και ένα μεσαίο πόνυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τετράποδα είτε έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και βρίσκονται ελεύθερα στα βασιλικά κτήματα, είτε έχουν μπερδευτεί ανάμεσα με εκείνα που φιλοξενούνται ήδη στον ιππικό όμιλο στο Μαρκόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά – Απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34