search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί ο καύσωνας, ενισχύονται επικίνδυνα οι άνεμοι (Videos)

06.08.2021 08:30
kairos-mpofor-new

Υποχωρεί ο ισχυρός καύσωνας, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Ενισχυμένοι θα είναι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου στα ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται και η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 38-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33-34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 40-42 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 34-36 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες φτάνουν στη Στροφυλία – Εφιαλτική νύχτα και εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών (video)

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, ενισχύονται οι άνεμοι – Κόλαση στις Αφίδνες, μέτωπο και προς το Καπανδρίτι (video)

«Καμπανάκι» από την Πυροσβεστική: Οι καιρικές συνθήκες θα μοιάζουν την Παρασκευή με αυτές στο Μάτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:30