search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:37
MENU CLOSE

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Το «ράλλυ των θεών» επέστρεψε στο σπίτι του!

07.08.2021 19:30
ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY 2021

H EKO εκκινεί το μακροβιότερο θεσμό του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, με σειρά εκδηλώσεων

Η ΕΚΟ φέρνει το ιστορικό ράλλυ ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό, ως Μέγας Χορηγός, με σειρά εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και στο επίκεντρο της δράσης, τη Λαμία.

Με ιδιαίτερη περηφάνεια η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», η οποία είναι και Χορηγός Ονομασίας στη φετινή διοργάνωση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο κοντά βρίσκεται διαχρονικά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το μακροβιότερο ελληνικό δρώμενο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο μάλιστα φέτος επιστρέφει στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις  θα περάσει μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας, η Πλατεία Συντάγματος, θα φιλοξενήσει το  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις , αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.

Στο εσωτερικό της πλατείας, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η καθιερωμένη Τελετή Εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 5:30’ το απόγευμα, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα αγωνιστικά οχήματα θα μεταβούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας, για την πρώτη «ειδική» διαδρομή “Cosmote 5G Athens Stage”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, περνώντας νωρίτερα από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ΕΚΟ θα δώσει το δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα (αύριο 8 και την Πέμπτη 9/9), αλλά και στη Λαμία στο EKOSERVICEPARK (10-12/9), προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία WRC! Συγκεκριμένα, σε επιλεγμένα σημεία της ΕΚΟ θα βρίσκονται 2 αγωνιστικοί προσομοιωτές στους οποίους οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν τις οδηγικές τους ικανότητες, ενώ όσοι καταγράψουν τους καλύτερους χρόνους, θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Ταυτόχρονα, εκεί θα βρίσκεται και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο MITSUBISHI EVO, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο κόκπιτ ενός θρυλικού αγωνιστικού αυτοκινήτου!

Επιπλέον, η ΕΚΟ είναι φέτος Χορηγός της σημαντικής πρωτοβουλίας «Road Safety ΕΚΟ ACROPOLISRALLY»,με σκοπό την προώθηση καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Με την έννοια της ασφάλειας να είναι συνυφασμένη με την στρατηγική της, η ΕΚΟ συμμετέχει ενεργά σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού για τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Το δεκαήμερο πρόγραμμα δράσεων ξεκίνησε στην Κρήτη (3 και 4 Σεπτεμβρίου), με το καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να περνά από Χανιά, Ρέθυμνο, Σπήλι, Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Καλαμάκι και Αρχάνες, για να καταλήξει στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας το μήνυμα οδικής ασφάλειας σε ένα νησί το οποίο κάθε χρόνο πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Αύριο,8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στην οποία θα προβληθούν μηνύματα οδικής ασφάλειας από Έλληνες Ολυμπιονίκες, ενώ θα γίνει προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

Επισημαίνεται ότι, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας, ενώ επιπρόσθετα μέτρα προστασίας θα ληφθούν στα σημεία δραστηριότητας της ΕΚΟ, για την ασφάλεια όλων των επισκεπτών.

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί και πάλι για να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του και η ΕΚΟ παραμένει στην πρώτη γραμμή, καλωσορίζοντας το «Ράλλυ των Θεών» στο σπίτι του!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33