search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:43
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Ταυτοποιήθηκε ο σκελετός που είχε βρεθεί σε βαρέλι – Σύνδεση με εξαφάνιση του 2018

07.08.2021 16:11
iatrodikastis_new

Σε έναν 58χρονο κάτοικο του Ρεθύμνου που είχε εξαφανιστεί στις 25 Μαρτίου του 2018 ανήκει ο σκελετός που εντοπίστηκε προ ημερών μέσα σε βαρέλι, στον Πλατανιανό ποταμό του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, την ταυτοποίηση πραγματοποίησαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από την αστυνομία ενημερώθηκαν οι συγγενείς του άνδρα, ενώ το σενάριο που προκρίνεται είναι αυτό της αυτοχειρίας.

«Πρωτοφανής υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV πριν λίγες ημέρες, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης. έκανε λόγο για πρωτοφανή υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρόμοια περιστατικά με ασφυξία συναντώνται στη Βόρεια Ευρώπη, όμως ο συνδυασμός του μηχανισμού θανάτου και των ευρημάτων που έχουν στα χέρια τους η ΕΛ.ΑΣ. και η ιατροδικαστική ομάδα, που ανέλαβε τη διερεύνηση, καθιστούν την υπόθεση μοναδική.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Παπαδομανωλάκης, πρόκειται για κάτι σπάνιο είτε πρόκειται για ανθρωποκτονία είτε για αυτοχειρία, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το είδος θανάτου.

«Σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο ή ατύχημα. Οπότε περιμένουμε τι απομένει να είναι, ή ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία που σαν “σενάριο” ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. Και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία θα είναι σπάνιο, αλλά και κυρίως ως αυτοχειρία. Ψάχνουμε να βρούμε, αλλά και στη βιβλιογραφία την παγκόσμια πολύ λίγα περιστατικά τέτοιου είδους πρέπει να υπάρχουν. Υπάρχουν παρεμφερή περιστατικά, που οφείλονται σε δηλητηρίαση με εισπνοή αερίων, όμως με τέτοιο μηχανισμό, σε ένα βαρέλι, να κλειστεί, σίγουρα είναι σπάνιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει τοξικολογικά είναι εάν έχει δοθεί προθανάτια κάποια άλλη ουσία η οποία θα τον έκανε να είναι ανίκανος να αντιδράσει. Τα αέρια δε νομίζω ότι θα ανιχνευτούν εύκολα. Απομένει βέβαια η ταυτοποίηση, όπου συναντούμε δυσκολίες. Αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέταση του γενετικού υλικού (DNA). Αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι θα είχε κάνει κάποιες οδοντιατρικές εργασίες σε κάποιους οδοντιάτρους, αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη σε αυτή την περίπτωση, οπότε θα περιμένουμε αναγκαστικά την εξέταση DNA», δήλωσε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε» – Μητέρα τριών παιδιών το θύμα (photos)

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Συγγενείς της νεκρής επιτέθηκαν στον 40χρονο στην Ευελπίδων (Video)

Σέρρες: Γερή «μπάζα» 127.000 ευρώ για 50χρονη – Παρίστανε τη δικηγόρο ή την «ράμπο» ΣΔΟΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06