search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Γερμανία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλειστούς χώρους

10.08.2021 19:47
Vaccine_new

Νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού αποφασίστηκαν στη Γερμανία, όπου υπάρχει ανησυχία για το τι θα συμβεί το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων της χώρας αποφάσισαν ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ προκειμένου να έχει πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και δραστηριότητες, εφόσον τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπερνούν τα 35.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν ότι, εφόσον ο δείκτης των κρουσμάτων ξεπερνά το 35, η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, χώρους αθλητισμού, εστίασης και εκδηλώσεων, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες και σε όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ. Επίσης, έχει ήδη αποφασίσει ότι από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται και η διάθεση δωρεάν τεστ. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, για τις εγκύους και για τους ανηλίκους.

Την Τρίτη ο δείκτης – σημείο αναφοράς για τα μέτρα που λαμβάνονται στη Γερμανία, βρίσκεται στο 23, ενώ πριν από μία εβδομάδα ήταν 17,9. Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της παραλλαγής “Δέλτα” και τόνισε την ανάγκη ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί άμεσα, προκειμένου να μην χρειαστεί να ληφθούν αργότερα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Εξαντλούνται οι ΜΕΘ στο Αρκάνσας – Σε επιφυλακή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Καρτέλ ναρκωτικών στην Λατινική Αμερική: Μέτρα για την προστασία τηλεοπτικής δημοσιογράφου στο Μεξικό (Video)

Πάπας Φραγκίσκος: Του έστειλαν φάκελο με τρεις σφαίρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24