search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:31
MENU CLOSE

Πτέραρχος Ιατρίδης: Ανθρώπινο λάθος η αιτία συντριβής του Beriev στην Τουρκία

15.08.2021 13:40
Beriev_new

Πιθανώς ο χειριστής κατέβηκε χαμηλά και προσέκρουσε σε βουνά, είπε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Πτέραρχος Ε.Α. και Επίτιμος αρχηγός ΔΑΥ, στην ΕΡΤ για το ρωσικό Beriev Be-200, που συνετρίβη στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών. «Πιθανότατα οφείλεται σε λάθος του χειριστή που δεν υπολόγισε τα ισχυρά καθοδικά ρεύματα που μαζί με τον πυκνό καπνό, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες», εκτίμησε ο Έλληνας ειδικός, για το δυστύχημα που άφησε νεκρούς πέντε Ρώσους και 4 Τούρκους επιβαίνοντες.

Κατά τον κύριο Ιατρίδη, το Beriev Be-200, έχει καλές δυνατότητες, αφού μπορεί να βοηθήσει σε κατάσβεση με ρίψη 12 τόνων νερού, ωστόσο οι προδιαγραφές του είναι για ρωσικές στέπες ή πεδιάδες αφού όπως είπε, δεν είναι ευέλικτο και δεν ενδείκνυται για ανάγλυφα, με δύσβατα σημεία ή χαράδρες.

Στην Ελλάδα έκανε τη δουλειά του, όλα τα χρειαζόμαστε σε τέτοιο μέγεθος φωτιάς, ανέφερε ο κ. Ιατρίδης, τονίζοντας: «Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα κιλό θεραπεία».

Διαβάστε επίσης:

Κίνημα Αλλαγής: Η «επόμενη μέρα» μπορεί να είναι μόνο πράσινη!

Οικονομάκου: Αυτό είναι το παραμυθένιο ιστιοφόρο σκάφος του Μιχόπουλου (Photo)

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου χωρίς υποκείμενα νοσήματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:27