search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:54
MENU CLOSE

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζει να καίει το πύρινο μέτωπο – Στη μάχη της κατάσβεσης ξανά τα εναέρια μέσα (Video)

18.08.2021 07:48
vilia_new

Σε πολλά και διάσπαρτα σημεία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα το μεσημέρι, με το κυριότερο μέτωπο αυτήν την στιγμή να εντοπίζεται προς την πλευρά του Παλαιοχωρίου.

Όλο το βράδυ, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν να επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλές και διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν ξανά τα εναέρια μέσα.

50 δασικές πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, πενήντα νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 19:00 της 16-08-2021 έως ώρα 19:00 της 17-08-2021.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο

Για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα και ειδικότερα στα Βίλια και την Κερατέα ενημέρωσε την Τρίτη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε, 50 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ μαζί με αυτές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες η πυροσβεστική διαχειρίζεται 98 πυρκαγιές.

«Όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς οι συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί: «Κλείδωσε» η τρίτη δόση – Ποιους αφορά (Video)

arogi.gov.gr: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Τι έχει προγραμματιστεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:54