search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:56
MENU CLOSE

Κατηγορηματικός ο Κοντοζαμάνης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

19.08.2021 18:50
kontozamanis-new

Σαφές μήνυμα προς τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρά το γεγονός πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους είναι νόμος του κράτους, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας» και ξεκαθαρίζοντας ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά , ούτε και αστερίσκους» επισήμανε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο Β. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στην Αυστρία για να κηρύξει την έναρξη forum για την κλιματική κρίση

Οικονόμου: Ο Τσίπρας επιστρατεύει τις φλόγες του λαϊκισμού από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών

Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για Βόρεια Εύβοια – Δεν επιστρέφουν την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επιχειρήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:51