search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:46
MENU CLOSE

Rafale: Ήγγικεν η ώρα και για το δεύτερο ελληνικό μαχητικό

19.08.2021 19:19
rafale_new (2)

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Γαλλία παρέδωσε ήδη στην Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας το πρώτο από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που έχει παραγγείλει η χώρα μας.

Η τελετή παράδοσης του Rafale πραγματοποιήθηκε -παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου– στη Γαλλία, αν και το αεροσκάφος θα περιέλθει στα χέρια της Πολεμικής Aεροπορίας αργότερα μέσα στο 2021.

Παρά ταύτα, η εκτέλεση της συμφωνίας συνεχίζεται κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Βηματοδότης», πλησιάζει η ώρα για την απόκτηση του δεύτερου Rafale με ελληνικά χρώματα, καθώς όπως όριζε η συμφωνία που υπογράφηκε με την Γαλλία, κάθε μήνα θα παραλαμβάνεται ένα νέο αεροσκάφος.

Ηδη στο μαχητικό 4++ γενιάς μπήκε το εθνόσημο και οι πτήσεις με αυτό γίνονται αποκλειστικά από Έλληνες πιλότους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ως το τέλος του χρόνου θα φθάσουν στην Ελλάδα τα έξι πρώτα μαχητικά, ενισχύοντας δραματικά την από αέρος άμυνα της χώρας.

Αναλυτικά, γράφει ο «Βηματοδότης»: «Αυτές τις ημέρες (το πολύ έως το τέλος Αυγούστου) η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει από τους Γάλλους και το δεύτερο Rafale. Ήδη στο Rafale μπήκε το εθνόσημο και οι πτήσεις με αυτό γίνονται αποκλειστικά από Έλληνες πιλότους. Το πρόγραμμα απόκτησης 18 Rafale προχωρεί κανονικά όπως έχει συμφωνηθεί. Κάθε μήνα θα παραλαμβάνεται και ένα αεροσκάφος.

Η επόμενη παραλαβή θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραλαβή του δεύτερου Rafale θα γίνει χωρίς επισημότητες, αφού η ειδική εκδήλωση έγινε με την παραλαβή του πρώτου Rafale στις 21 Ιουλίου. Πότε θα έρθουν στην Τανάγρα; Εάν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκεί γύρω στο Δεκέμβριο αναμένονται έρθουν τα πρώτα έξι στην Τανάγρα».

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στην Αυστρία για να κηρύξει την έναρξη forum για την κλιματική κρίση

Οικονόμου: Ο Τσίπρας επιστρατεύει τις φλόγες του λαϊκισμού από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών

Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για Βόρεια Εύβοια – Δεν επιστρέφουν την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επιχειρήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:43