search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Θα μίλαγε ο Φάουτσι για τένις;

19.08.2021 21:53
Ο Φάουτσι ανακοίνωσε την επιστροφή των ΗΠΑ στον Π.Ο.Υ. (Video) - Media

Αυτό ουσιαστικά αναρωτήθηκε ο καθηγητής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος, αναφορικά με τη δήλωση του τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά πως παραμένει ανεμβολίαστος από… άποψη.

Ο σταρ του τένις, προσπάθησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του αλλα μάλλον φαίνεται πως τα έκανε χειρότερα, λέγοντας πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, απλώς πιστεύει πως τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά.

Ουσιαστικά, ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό κοινό και ειδικά για τους νέους:

«Ο Στέφανος μετά και τις επιτυχίες του στον αθλητικό χώρο, μας έκανε υπερήφανους αλλά ταυτόχρονα απέκτησε την ιδιότητα του role model. Δηλαδή, ενός προτύπου για πολλά νεαρά άτομα, του οποίου οι απόψεις έχουν διαφορετική βαρύτητα.»

Και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος όταν κάνει σχόλια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας πως ο κ. Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρός για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, δεν θα έκανε σχόλια για το τένις.

Ανησυχητικά τα δεδομένα

Σχετικά με την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα δεδομένα.

«Βλέπουμε αύξηση διασωληνωμένων, ενω οι κλίνες στο σύστημα υγείας είναι καθορισμένες, αυτές οι κλίνες αφαιρούνται για την ομαλή νοσηλεία όλων των άλλων ασθενών», τόνισε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος το ΕΣΥ πιέζεται, εν αναμονή και της άφιξης των εκδρομέων από τις διακοπές.

Αναφορικά με τον γυρισμό των ταξιδιωτών, είπε πως «όλοι πρέπει να κάνουμε ένα σελφ τεστ όταν γυρνάμε και  να αποφύγουμε επαφές με συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να αφήσουμε πίσω μας τον ιό.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στην Αυστρία για να κηρύξει την έναρξη forum για την κλιματική κρίση

Οικονόμου: Ο Τσίπρας επιστρατεύει τις φλόγες του λαϊκισμού από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών

Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για Βόρεια Εύβοια – Δεν επιστρέφουν την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επιχειρήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:09