search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: «Αυτά που βλέπετε είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν»

22.08.2021 09:12
afganistan_new

Επέστρεψε, τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Αθήνα, έλληνας πολίτης ο οποίος εργαζόταν στο Αφγανιστάν.

Ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν».

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε και ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα για την επιστροφή του καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και στο Λονδίνο.

Ο απεγκλωβισμός του έγινε μέσω της Βρετανίας, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

Άλλος Έλληνας πολίτης έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά αύριο περί τις 18.00 μέσω Αθηνών. Η ελληνική πρεσβεία στην Ντόχα του παρέχει προξενική συνδρομή.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Έκκληση φον ντερ Λάιεν στα ευρωπαϊκά κράτη να υποδεχτούν πρόσφυγες

«Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα»: Άμεση απομάκρυνση των Αφγανών δημοσιογράφων

Ο Ερντογάν θέλει συνεργασία με την Αθήνα στο προσφυγικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43