search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Καπραβέλος: Το 4ο κύμα θα είναι σφοδρό με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ (Video)

24.08.2021 18:11
meth_new

Για ακόμα έναν δύσκολο χειμώνα έκανε λόγο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος αναφερόμενος τόσο στα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, όσο και στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις εισαγωγές ασθενών να αυξάνονται καθημερινά.

«Από 20 Σεπτεμβρίου ως τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στη χώρα μας παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας και αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται, πραγματοποιήθηκε αύξηση στην διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά. «Aυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς ανέφερε πως αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας»«Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε.

Τέλος με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή αλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα πάλι

Γκάγκα: «Όχι στον κοινωνικό διχασμό για τα εμβόλια» (Video)

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πέθανε ο 49χρονος δράστης που είχε αυτοπυροβοληθεί μετά το έγκλημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06