search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:28
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα: Τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό – «Πυρά» και από ΚΙΝΑΛ

24.08.2021 14:37
syriza_logo_new

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε για τους ανεμβολίαστους πολίτες ασκεί το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα είναι «τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό», καθώς, όπως σημειώνεται, «ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του», αναφέρόμενος στο πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Από τους πανηγυρισμούς για τη δήθεν επιτυχία του εμβολιασμού, σε ακόμη μία ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας.

  • Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά.
  • Αντί να φροντίσει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, την ώρα μάλιστα που η πρωτοφανής έξαρση της ακρίβειας έχει ήδη μειώσει δραματικά το εισόδημά τους. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.
  • Αντί να πάρει επιτέλους μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.
  • Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, μετά τις συζητήσεις για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, εγκληματεί πετώντας εκτός εργαζόμενους με κίνδυνο κατάρρευσής του εν μέσω μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Περιμένουμε τέλος από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του.

ΚΙΝΑΛ: Ομολογία αποτυχίας

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα ότι απέτυχε -ως τώρα- στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου “τείχους ανοσίας”. Παρά τις υπεραισιόδοξες και υπερφίαλες εκτιμήσεις των στελεχών της.

Οι σημερινές εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. Κάτι που ως τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

Γκάγκα: «Όχι στον κοινωνικό διχασμό για τα εμβόλια» (Video)

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πέθανε ο 49χρονος δράστης που είχε αυτοπυροβοληθεί μετά το έγκλημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:26