search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Βυθίστηκε πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος – Σώοι οι ναυτικοί

28.08.2021 08:27
ploio_vithisi_new
φωτογραφία αρχείου

Ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Τόγκο βυθίστηκε στο Μυρτώο Πέλαγος, αφού προσέκρουσε τη νύχτα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη βραχονησίδα «Καράβια».

Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός ήταν καλός. Το πλοίο, ονόματι «Sea Bird», μετέφερε σιτάρι. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.

Η πορεία και το τελευταίο στίγμα του πλοίου. Πηγή: marrinetraffic.com

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου από πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία, που περισυνέλεξαν σώους τους 16 ναυτικούς του πλοίου, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Τα 16 μέλη του πληρώματος, όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο σπεύδουν τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

Η «Καραβιά» είναι μία από τις τέσσερις βραχονησίδες του Μυρτώου πελάγους, (Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λογγίτσι

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έκοψε 40.000 μαθητές και δεν έχει περάσει ούτε απ’έξω από ελληνικό Πανεπιστήμιο»

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Η άνοδος και η πτώση (Photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39