search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι

30.08.2021 19:53
EKAV

Τρεις ηλικιωμένοι νόσησαν με κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στο γηροκομείο υπήρξε συρροή κρουσμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr.

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο “συναγερμός” είχε σημάνει από τις 18 του μήνα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Διαβάστε επίσης:

Η «Ώρα του Ανασχηματισμού»: Τα νέα πρόσωπα, οι αμετακίνητοι και οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ

Αναστολή εργασίας – Κοντοζαμάνης: Το μέτρο θα εφαρμοστεί απαρέγκλητα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:49