search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Νέο «όχι» από το ΣτΕ στην αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

01.09.2021 16:03
nosokomeio-new-09128

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας ζητωντας αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι ανάλογη αίτηση έχει καταθέσει και η ΠΕΟΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Άλλωστε την Δευτέρα το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερις προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, είπε «όχι» και στην έκδοση προσωρινών διαταγών με τις οποίες θα «πάγωνε» προσωρινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός 115 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων της χώρας.

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και αυτό αφορά στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες – μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Διαφορετικά, ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε σήμερα, στις 15:00, η πλατφόρμα, για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς. 

Ήδη τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν με 10.000 λιγότερους υγειονομικούς, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας και να δοθεί άτυπη παράταση για όσους  έχουν κλείσει το ραντεβού εμβολιασμού, αριθμός που υπολογίζεται σε 2.000 υγειονομικούς.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας από 4 ως 7% είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων σύμφωνα με την ΕΡΤ και συγκεκριμένα:

-Θριάσιο: 7%,
-Αττικόν: 5%,
-Ευαγγελισμός: 4%

Στο 6,7% οι ανεμβολίαστοι στο Ηράκλειο Κρήτης

-Στο νοσοκομείο Αγρινίου, υπολογίζονται σε 90 οι ανεμβολίαστοι
-Καβάλα: Σε σύνολο 1.100 εργαζομένων περίπου 100 παραμένουν ανεμβολίαστοι.
-Κέρκυρα:Ειδοποιήσεις αναστολής εργασίας έλαβαν σήμερα το πρωί (1/9) 64 εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Από αυτούς, οι 30 είναι νοσηλευτές στο νοσοκομείο και τις ψυχιατρικές δομές.
-Σε αναστολή τίθενται από σήμερα, περίπου 65 υγειονομικοί – εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου.
-Μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Εγκεφαλικό: Η καθημερινή πρωινή συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο

Τρώτε συχνά junk food; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49