search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Οι συνέπειες της υπόθεσης Αποστολάκη στην κυβέρνηση – Στα «κάγκελα» η ΚΟ της ΝΔ

01.09.2021 08:21
kyriakos mitsotkais new

Ο πολυσυζητημένος και πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός περισσότερα προβλήματα  δημιούργησε στην κυβέρνηση απ ότι έλυσε. Η υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη πέρα από το ότι εμφάνισε το Μέγαρο Μαξίμου  να κινείται με όρους επικοινωνιακούς επιδιώκοντας μόνο τις εντυπώσεις άνοιξε και ένα πολύ μεγάλο θέμα μέσα στην ΝΔ.

 Παράλληλα έθεσε υπό αμφισβήτηση την λειτουργία του επιτελικού κράτους ενώ στοχοποίησε πολλούς από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού δεδομένου ότι στην κυβέρνηση και το κόμμα υπάρχει μόνο ένα ερώτημα. Ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη που τελικά έγινε μπούμερανγκ επιφέροντας  ένα καίριο χτύπημα  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως όπως φαίνεται τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες όλη την ημέρα η Κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος έβραζε καθώς πολλά στελέχη τα οποία προέρχονται από τον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς έλεγαν ότι είναι πρωτοφανές να γίνεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης της ΝΔ  και όλοι να ασχολούνται με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια τα  στελέχη της ΝΔ εξέφραζαν την απορία γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να αξιοποιήσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους  και  τεχνοκράτες και δεν μπαίνει στην διαδικασία να αναζητήσει στελέχη μέσα από το ίδιο του το κόμμα.

Οι γκρίνιες και τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς πλέον τα στελέχη της  κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και του κόμματος είναι έτοιμα να εκραγούν αφού θεωρούν  ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους υποτιμά και τους θυμάται μόνο στις δύσκολες ψηφοφορίες της Βουλής.

Οι αποκαλύψεις που υπήρξαν μάλιστα ότι προκειμένου να ενταχθεί στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο πρωθυπουργός αναβάθμισε την  Πολιτική Προστασία σε υπουργείο από Γραμματεία που ήταν και μετά την άρνηση Αποστολάκη την ενέταξε και πάλι ως Γραμματεία στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας  εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τα στελέχη της ΝΔ τα οποία περίμεναν ότι έστω και την τελευταία ώρα ο πρωθυπουργός θα στρεφόταν σε κάποιο στέλεχος του κόμματος του.

Τα απόνερα από την υπόθεση Αποστολάκη έχουν φέρει ωστόσο αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αντιλαμβάνεται όχι μόνο δεν κατάφερε την επανεκκίνηση του επιτελικού κράτους την οποία επιθυμούσε διακαώς ο πρωθυπουργός μετά το δύσκολο καλοκαίρι αλλά αντίθετα  πολιτικά και επικοινωνιακά έχει δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση πάντως  επιχειρεί να ξεφύγει από το θέμα στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και την συζήτηση για συναίνεση  που είχε  ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το περιβάλλον.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε  άλλωστε για ενωτική επιλογή  στον Ευάγγελο Αποστολάκη  και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι « δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά θέλει να έχει τη βάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος να χρεώνει οτιδήποτε συμβαίνει στα πρόσωπα, στις πολιτικές, στις επιλογές και την οικογένεια του Μητσοτάκη» .

Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επιμένουν  ότι το  ενδιαφέρον του πρωθυπουργού  για θεσμικές και δομικές μεταρρυθμίσεις για την κλιματική κρίση εξαντλήθηκε όταν «κάηκε» η προσπάθεια διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες  ο  πρωθυπουργός αναζητεί τον αντικαταστάτη του κ. Αποστολάκη  με βάση τα ίδια χαρακτηριστικά . Δηλαδή κάποιον που να προέρχεται από πολιτικό χώρο εκτός ΝΔ .

Διαβάστε επίσης

Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε «Άρχοντας Οφφικίαλος» από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Video)

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην Αμαλιάδα (Video)

Λάρισα: Επεισόδια στην υποδοχή της «Αμάλ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43