search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:08
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν χόρεψε με τον Άντονι Κουίν το συρτάκι του Ζορμπά (Video)

02.09.2021 17:50
mikis-theodorakis-antoni-kouin

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δημιουργήσει αριστουργήματα τα οποία προκαλούν μεγάλη συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους, ενώ άφησε τη σφραγίδα του και στον παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς έγραψε τη μουσική για τον θρυλικό «Ζορμπά» που χόρεψε ο ηθοποιός,  Άντονι Κούιν.

Η μουσική που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», έχει ακουστεί σε όλον τον πλανήτη και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του Έλληνα συνθέτη. Έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και ο ήχος του έχει εναρμονιστεί σε πολλά είδη μουσικής.

Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε τη αιτία για να δημιουργηθεί το συρτάκι και ο Γιώργος Προβιάς ήταν ο άνθρωπος που θεωρείται δημιουργός του χορού.

Το 1995 o Έλληνας συνθέτης βρέθηκε στο Μόναχο στα πλαίσια εκδήλωσης και στο κοινό ήταν και ο ηθοποιός Άντονι Κούιν.

Αμέσως, ο Μίκης ζήτησε από τον ηθοποιό να βρεθεί κοντά του και χάρισαν στο κοινό μια από τις πιο ιδιαίτερες μουσικές στιγμές.

Ο ηθοποιός ακούγοντας τους ήχους του σπουδαίου κομματιού ξεκίνησε να χορεύει συρτάκι, και παρέσυρε τον Μίκη Θεοδωράκη στο χορό.

Διαβαστε επίσης

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Κάθονται όλοι αυτοί οι μαλ@@ες και λένε ότι έχω λεφτά – H Πέγκυ Ζήνα μου πλήρωσε τη ΔΕΗ»

Η Μαργαρίτα, ο Μίκης, το παιδί, ο μπαμπάς…

Επιστολή Μίκη σε Κουτσούμπα με την τελευταία του επιθυμία (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06