search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:43
MENU CLOSE

Όταν οι Beatles τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη (Video)

02.09.2021 17:04
beatles-new

Η Ελλάδα θρηνεί για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, που με τη μουσική του ταξίδεψε την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 1958, ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το βασικό θέμα της ταινίας του Μάικλ Πάουελ “Honeymoon” (Luna De Meil), σε στίχους του Γουίλιαμ Σάνσομ, το οποίο ερμήνευσε ο Ιταλός Μαρίνο Μαρίνι με το κουαρτέτο του.

Στην Ελλάδα έγινε μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου“, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, που υπέγραφε με το ψευδώνυμο Βασίλης Καρδής και ερμηνεύτρια τη Γιοβάνα.

Το τραγούδι, άκουσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, του άρεσε και πρότεινε στα τρία υπόλοιπα “σκαθάρια” να ηχογραφήσουν το τραγούδι του Θεοδωράκη για τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC “Pop Go The Beatles”.

Όταν οι Beatles, στις 8 Αυγούστου του 1963, βρέθηκαν στο στούντιο του BBC στο Λονδίνο, για τη ραδιοφωνική εκπομπή “Pop Go The Beatles”, για να κάνουν ζωντανή ηχογράφηση, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος είχε ακούσει το τραγούδι και του άρεσε, πρότεινε στα τρία υπόλοιπα “σκαθάρια” να το ηχογραφήσουν.

Το «Honeymoon Song» διασκευάστηκε στη συνέχεια από πολλούς καλλιτέχνες, με τη διασκευή των Beatles να κυκλοφορεί τρεις δεκαετίες αργότερα, στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC» του 1994.

Διαβαστε επίσης

Εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη – Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Mad Clip: Οι Αρχές ψάχνουν ένα λευκό «Audi» που περνούσε τη στιγμή του δυστυχήματος

Επιστολή Μίκη σε Κουτσούμπα με την τελευταία του επιθυμία (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06