search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:42
MENU CLOSE

Λαβρώφ για Μίκη Θεοδωράκη: Παράδειγμα ο αγώνας τους ενάντια σε φασισμό και ναζισμό

05.09.2021 14:30
sergei_lavrov_new

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έστειλε στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρώφ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στην επιστολή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο Θεοδωράκης είναι γνωστός στη Ρωσία για τους αγώνες του για την ελευθερία και την ειρήνη, καθώς και για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Με βαθιά θλίψη έμαθα για την απώλεια του παγκοσμίως γνωστού Έλληνα μουσικοσυνθέτη, εξέχοντα κοινωνικού και πολιτικού παράγοντα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και δόξασε την ελληνική μουσική σε όλον τον κόσμο», αναφέρει ο Σεργκέι Λαβρόφ και συμπληρώνει ότι «στη Ρωσία γνωρίζουν τον Μ. Θεοδωράκη ως μεγάλο φίλο της χώρας μας, υπερασπιστή των ιδεωδών της ελευθερίας και της ειρήνης, στα οποία αυτός έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο με αυταπάρνηση αγώνας του μέσα από τις γραμμές της ελληνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού, θα αποτελέσει παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές».

«Εκτιμούμε πολύ τη συνεισφορά του Μ. Θεοδωράκη στην ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων, της φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει ο Σ. Λαβρόφ στο τηλεγράφημά του, που επιδόθηκε αργά χθες στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και καταλήγει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών: «Η μνήμη για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, με τη δύσκολη μοίρα, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Δεχθείτε, αξιότιμε κ. υπουργέ τα πιο βαθιά συλλυπητήρια. Παρακαλώ να διαβιβάσετε ειλικρινές μήνυμα συμπόνιας και υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους τού Μίκη Θεοδωράκη».

Τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη στην Κόκκινη Πλατεία

Στη Ρωσία, ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε και στην Κόκκινη Πλατεία.

Σε ανάρτησή της στο twitter, που συνοδεύεται κι από σχετικό βίντεο, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αναφέρει: «Θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας».

Γιώργος Θεοδωράκης: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα» – Στα Χανιά τελικά η ταφή του Μίκη

Πλεύρης: Έρχεται ειδικός νόμος για «μαϊμού» εμβολιασμούς (Photo | Video)

«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα το φθινόπωρο – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:42