search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μοίραζαν πλαστά πιστοποιητικά rapid test σε νησί

06.09.2021 22:55
koronoios

Μετά τον σάλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντόπισε ένα ακόμη κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών σε νησί.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, τα μέλη του κυκλώματος έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test κορωνοϊού σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι, έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την ερευνά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους – 700.000 δεν έχουν υποβάλει δήλωση

«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα το φθινόπωρο – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

ΡΑΕ: «Νίπτει τας χείρας της» για τις αυξήσεις στο ρεύμα – «Βρείτε τον πάροχο που σας ταιριάζει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:05