search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:42
MENU CLOSE

Alert από Καλλιάνο: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

07.09.2021 16:12
weather_new

Προειδοποίηση για κακοκαιρία σε περιοχές που είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις φωτιές του Αυγούστου από τον μετεωρολόγο και βουλευτή.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε ότι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν θυελλώδεις για τις επόμενες ημέρες, ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας. Το κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ώρες, όπως επισημαίνει στο protothema.gr, θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ειδικότερα, για την Τρίτη προβλέπονται ενισχυμένοι βοριάδες οκτώ μποφόρ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου, ενώ την Τετάρτη θα επικρατήσουν βοριάδες έως οκτώ μποφόρ στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου. Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν την Πέμπτη.

Παράλληλα, τριήμερο κακοκαιρίας (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) με ένταση και διάρκεια θα επικρατήσει στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Εύβοιας. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται από την Τετάρτη κυρίως, στις ανατολικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας.

Οι βροχές προβλέπονται έντονες την Τετάρτη, κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, σε τμήματα της Πελοποννήσου (τοπικές καταιγίδες) και της βόρειας Κρήτης, αλλά και στην Αττική, ενώ την Πέμπτη συνεχίζουν τα φαινόμενα με βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και την Αττική.

Σε επίπεδα πιο χαμηλά από τη μέση τιμή για την εποχή κυμαίνονται οι θερμοκρασίες (κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου), με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά να μην ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Φάρμακο 1.800.000 ευρώ χορηγήθηκε σε βρέφος με σπάνια ασθένεια

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο πιπέρι (Photos)

Κρήτη: Εικοσιπέντε άτομα με το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε γάμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:36