search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Με μικρό καλάθι ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Η κυβέρνηση σε πανικό από τις ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης

07.09.2021 07:30
Kyriakos-mitsotakis-new (3)

Στην λογική του σβήσε – γράψε βρίσκονται τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αφού με βάση τις ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια ο λογαριασμός δεν βγαίνει ώστε οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη να κατευνάσουν τις ανησυχίες των πολιτών.

Τα περιθώρια παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα περιορισμένα σε μια στιγμή μάλιστα που μέσα στον μήνα οι καταναλωτές θα δουν τις πρώτες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.

Τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν προσεκτικά όλα τα θέματα καθώς η δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός θα ανέβει στην συμπρωτεύουσα κρατώντας μικρό καλάθι καθώς τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι περιορισμένα.

Το πρώτο θέμα πάντως που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην ενέργεια καθώς το θέμα αυτό δεν απασχολεί μόνο τα νοικοκυριά αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Οι πληροφορίες λένε ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται η διεύρυνση του κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ , η οριζόντια επιδότηση των ευάλωτων νοικοκυριών , αλλά και η μείωση του Ενιαίου Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά γι αυτό το θέμα : «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και για τα ενεργειακά τιμολόγια με στόχευση και έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων».

Στην πραγματικότητα όμως κανένα απ όλα αυτά δεν αφορά αποκλειστικά την μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι τώρα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους δημιούργησε η πανδημία.

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης η κυβέρνηση σε αυτή την φάση εμφανίζεται να θέλει να ενεργοποιήσει τους εκλεκτικούς μηχανισμούς προς αποφυγή της αισχροκέρδειας ενώ θα ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν έρευνα αγοράς πριν προμηθεύονται τα προϊόντα που θέλουν.

Παράλληλα αναζητά αντισταθμιστικά μέτρα με στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις στην τσέπη του καταναλωτή . Όπως επισημαίνεται όμως από τους ειδικούς οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι περιορισμένες , καθώς οι τάσεις της αγοράς δείχνουν να υπερβαίνουν τις δυνατότητες παρέμβασης της κυβέρνησης στο κύμα αυξήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους – 700.000 δεν έχουν υποβάλει δήλωση

«Τσουνάμι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα το φθινόπωρο – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

ΡΑΕ: «Νίπτει τας χείρας της» για τις αυξήσεις στο ρεύμα – «Βρείτε τον πάροχο που σας ταιριάζει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:31