search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:32
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση τρέχει τον εμβολιασμό των εφήβων αλλά δεν προλαβαίνει να χτίσει το τείχος ανοσίας

08.09.2021 07:30
sxoleia (2)

Η αντίστροφή μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει αρχίσει και η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να δει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ενδέχεται να φουντώσει ακόμα περισσότερο το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η απόφαση της κ. Κεραμέως να κλείνουν οι τάξεις μόνο εάν νοσεί το 50% των παιδιών έχει φέρει διχογνωμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενώ την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για το

Στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το βάρος ρίχτηκε στο θέμα των εμβολιασμών καθώς πολλοί γονείς εμφανίζονται επιφυλακτικοί να κλείσουν το ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο. Έτσι αποφασίστηκε να «επιστρατευτούν» και οι ιδιώτες παιδίατροι οι οποίοι θα μπορούν να χορηγούν τα εμβόλια στα ιατρεία τους. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η προσωπική σχέση γιατρού-οικογένειας μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των εμβολιασμών.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής , έχουν εμβολιαστεί περίπου 130.000 παιδιά – αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον που θα διασφάλιζε μία ασφαλή και ομαλή σχολική χρονιά. Και με δεδομένο ότι ακόμη κι αν εμβολιαζόταν η πλειονότητα των μαθητών μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, απαιτείται ένας μήνας για να αποκτήσουν ανοσία, όλοι αντιλαμβάνονται πόσο μπορεί να αυξηθούν τα καθημερινά κρούσματα με την κινητοποίηση 1,5 εκατομμύρια ανθρώπων (μαθητών, γονέων και καθηγητών) από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε μάλιστα ότι «θεωρεί ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επέμεινε και χθες ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός είναι να λειτουργήσει δια ζώσης παντού, και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στα διαγνωστικά τεστ, στα πρωτόκολλα από τους ειδικούς για το πώς αντιδρούμε σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα, καθώς και στο εμβόλιο, για το οποίο, όπως είπε, θα εντατικοποιηθεί η παρότρυνση επικοινωνιακά για να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητα και για τους εκπαιδευτικούς και για τους ιερείς.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Εμβολιασμός παιδιών από παιδιάτρους – «Πράσινο φως» από την κυβέρνηση

Ηλιόπουλος: Ναι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, όχι σε απολύσεις και αναστολή εργασίας

Συντάξεις: Έρχονται 3+2 πληρωμές αναδρομικών μέσα στο φθινόπωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31