search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:33
MENU CLOSE

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ολοκληρώθηκε η υπερειδική στο Σύνταγμα – Όλα όσα έγιναν (Video)

09.09.2021 19:02
Untitled design (2)

Με ένα χορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και την εντυπωσιακή ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:00 η πρώτη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC και «ήρθε για να μείνει», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι οδηγοί μπήκαν ήδη στη «μάχη» του αγώνα, στην ειδική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα.

Η ιστορική σημερινή στιγμή για το Ράλι Ακρόπολις «ταξίδεψε» διαδικτυακά και τηλεοπτικά παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την Ελλάδα να διαφημίζεται σε ολόκληρη την υφήλιο.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις το οποίο έλειψε για μια οκταετία από την παγκόσμια διοργάνωση μπήκε ξανά στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) μέσω του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο ξεκίνησε σήμερα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αντικατέστησε το Ράλι της Χιλής αποτελώντας τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δείτε την υπερειδική του EKO Rally Acropolis στο Σύνταγμα:

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Έλληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάκλεια. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».

mitsotakis_rally


rally-mitsotakis__1_



Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διορεγανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον». 

Από τις 16:30 ξεκίνησε η αναγνώριση της υπερειδικής COSMOTE 5G Athens Stage από τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ από τις 17:00 και μετά άρχισαν να μαζεύονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ενώ στις 18:00 πέρασε το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο από το Σύνταγμα.

«Θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Ελλάδας, είναι ενα ωραίο θέαμα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στον χώρο της εκκίνησης.  Εκεί, βρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στην εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του αγωνιστικού σώματος της FIA, Ζαν Τοντ

Ο χάρτης της υπερειδικής στο Σύνταγμα

E-1K2ZZXIAAfdSp

Οι πρωταγωνιστές

Στα 48 πληρώματα που ξεκίνησαν τον θρυλικό αγώνα περιλαμβάνονται οι εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford όλοι οι διεκδικητές των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, καθώς και πολλά ελληνικά πληρώματα στην τελευταία κατηγορία.

Διαβάστε επίσης

«Acropolis Rally is back»: Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στο WRC μετά από 8 χρόνια (Photo | Video)

Ξεκινά το Ράλι Ακρόπολις – Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Formula 1: Tέλος εποχής για τον Κίμι Ραϊκόνεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:32