search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Μέτρα: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους από τη Δευτέρα (Video)

09.09.2021 22:11
Estiasi-new (5)

Αυλαία τη Δευτέρα για τα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θα έχουν ισχύ έως τις 31 Μαρτίου του 2022. Ουσιαστικά, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό θα χρειάζονται τεστ για τις περισσότερες δραστηριότητες τους.

Τα περισσότερα μέτρα αφορούν σε χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, καφέ και εστιατόρια, απαιτώντας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μεγάλη εγρήγορση για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Ειδικότερα, στους εσωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων δεν θα επιτρέπεται καθόλου σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ για ψυχαγωγία και άθληση είναι απαραίτητα τα τεστ.

Τεστ στους χώρους εργασίας

Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ και για να εργαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές, υποχρεούνται σε 2 τεστ την εβδομάδα αξίας 10 ευρώ το ένα, με επιβάρυνση του εργαζόμενου και θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ιατρικά διαγνωστικά κέντρα. Απαραίτητη θα είναι και η επίδειξη της ψηφιακής βεβαίωσης αρνητικού τεστ (από το gov.gr) η οποία θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή τις εκπαιδευτικές Αρχές.

Ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι, ενώ οι κυρώσεις είναι αναστολή εργασίας.

Ψυχαγωγία και άθληση

Αναφορικά με τους χώρους ψυχαγωγίας. Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται χώρους Τέχνης, καθώς είναι οι μόνοι που θα μπορούν να συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και μη. Όμως, σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Σε εμβολιασμένους,

-Σε νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και

-Σε ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Και θα μπορεί να γίνεται ταυτοποίηση μέσω της εφαρμογής covid free app.

Στα γυμναστήρια και τα αθλητικά σωματεία θα μπορούν να μπαίνουν:

-εμβολιασμένοι,

-νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και

-ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Επιπλέον, τα γυμναστήρια και τα αθλητικά σωματεία που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν αμιγώς με εμβολιασμένους πελάτες, δίνεται η δυνατότητα για αύξηση της χωρητικότητάς τους στο 100%.

Τέλος, απαραίτητα είναι τα τεστ και για τους ταξιδιώτες. Ωστόσο οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, αλλά και σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κάνει εξαγγελίες που θα αφορούν όλη την κοινωνία

Μητσοτάκης: Αποχαιρετούμε τον μεγάλο οικουμενικό Έλληνα της Ρωμιοσύνης

Μίκης Θεοδωράκης: Τεράστιο πανό προς τιμήν του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46