search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:12
MENU CLOSE

Ισπανία: «Είναι πιο μαύρος και από το κοστούμι του» – Σάλος από το ρατσιστικό σχόλιο δημοσιογράφου

11.09.2021 17:32
ispanida_dimosiografos

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία με το ρατσιστικό σχόλιο της δημοσιογράφου, Λορένα Γκονζάλεθ, για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Η γνωστή δημοσιογράφος και αναλύτρια του ισπανικού RTVE, θεωρώντας πως το μικρόφωνο της είναι κλειστό «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω να λέει: «αυτός ο τύπος είναι πιο μαύρος από το κοστούμι του».

Το ρατσιστικό σχόλιο βγήκε στον αέρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του 18χρονου Γάλλου από τη Ρεάλ, την περασμένη Τετάρτη.

Δημόσια συγγνώμη

Από την πλευρά του ο σταθμός καταδίκασε τα σχόλια της Γκονζάλεθ, ενώ ζήτησε δημόσια συγνώμη και τον νεαρό ποδοσφαιριστή: “Έδειξαν έλλειψη σεβασμού (τα σχόλιά της) και ήταν ακατάλληλα για δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον σάλο που ξέσπασε και η ίδια η δημοσιογράφος απολογήθηκε μέσω των social media: Το σχόλιό μου που έγινε χωρίς κακία ή έλλειψη σεβασμού προς τον παίκτη, ήταν σίγουρα ατυχές. Ήταν μια σύγκριση που θα μπορούσα να είχα κάνει για κάθε άνθρωπο, κάθε χρώματος. Ωστόσο, σε καιρούς περίεργους και δύσκολους, τα Μέσα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσουν στην μάχη κατά του ρατσισμού και της ανισότητας”.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Νίσυρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ξενάγηση στα περίπτερα της ΔΕΘ (Videos)

Ράλι Ακρόπολις: Χιλιάδες θεατές εγκλωβίστηκαν στα βουνά της Φθιώτιδας (Video & Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:12