search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Εγκληματική ενέργεια τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού» (Video)

11.09.2021 14:34
emvolio-new

Για το άνοιγμα των σχολείων και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μίλησαν στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευάς και ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Δεδομένου του ανοίγματος των σχολείων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης στα παιδιά, ωστόσο θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων. Η σύσταση είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός στους ενήλικες και στα παιδιά για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος», είπε ο Δημήτρης Παρασκευή.

«Βαδίζουμε σε μία περίοδο με αυξημένη μολυσματικότητα. Από τον Οκτώβριο ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος. Αυτή η βελτίωση που παρατηρείται αυτή την περίοδο δεν μας προκαλεί εφησυχασμό», συμπλήρωσε.

«Στο νοσοκομείο δεν έχουμε πρόβλημα στις κλίνες κοινής νοσηλείας. Δεν είναι το ίδιο για τις μονάδες, που είναι ένας δείκτης που μας ανησυχεί», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Πονοκέφαλο προκαλεί η μεταβολή της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για αυξημένα κρούσματα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό αφορά ανεμβολίαστους.

«Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει επέκταση του εμβολιασμού και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι εγκληματική ενέργεια και η Πολιτεία θα πρέπει να ενεργήσει», είπε.

Η Εισαγγελία έχει δώσει εντολή να μην αφεθεί ανεξέταστη καμία υπόθεση που αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Πάντα καταθέτουμε την γνώση που προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας. Αν τυχόν δεν εμβολιαστούμε, θέτουμε σε κίνδυνο της ζωής μας. Επίσης, υπάρχει και άλλο σημαντικό όφελος: να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε το εμβόλιο. Το γεγονός ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο νωρίς αφορά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από φορείς», είπε ο κ. Παρασκευής. «Πρόκειται για μία πρωτοτυπία στο πόσο γρήγορα εγκρίθηκε, αλλά αυτό ήταν συνέπεια της μεγάλης προσπάθειας των φορέων και της μεγάλης συμμέτοχής των ανθρώπων», συνέχισε.

«Ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί, αυτό είναι αναμφισβήτητο», συμπλήρωσε. Ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού θα πρέπει να μελετηθεί και να συζητηθεί.

Ο κ. Μπουλμπασάκος δήλωσε πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει και τόνισε πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν έχοντας μοιρασμένες τις τάξεις στα δύο.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Απίστευτο σαρδάμ δημάρχου – «Πάθος για το penis -εεε, το τένις» (Video)

Αφγανιστάν-«βόμβα» ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ δεν σκότωσαν «τρομοκράτη» αλλά εργαζόμενο ΜΚΟ

Πώς θυμούνται Αφγανοί την 11η Σεπτεμβρίου – «Οι ΗΠΑ έψαχναν αφορμή για πόλεμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08