search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Με rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

13.09.2021 20:39
estiasi-new

Νέο τροποποιητικό ΦΕΚ θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες όπου θα γίνεται σαφές πως οι ανήλικοι ανεμβολίαστοι 12-17 ετών θα μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους μόνο με rapid test.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους (πρόκειται για ένα mini lockdown σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται) ωστόσο υπήρχε μια ασάφεια για το τι θα γίνει με τους νέους 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης. Μέσα στις επόμενες ώρες θα λυθεί η ασάφεια που προέκυψε σχετικά με το αρχικό ΦΕΚ για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο στον εσωτερικό χώρο εστιάσης και ψυχαγωγίας, των ανηλικών 12 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πλέον θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστήματα της εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Ενδεικτικό, είναι και η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Άκης Σκέρτσος που αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Απαισιόδοξοι οι επιστήμονες – «Πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από όσα ήδη έχουμε περάσει»

Εμβόλιο: Άρχισε η αποστολή SMS για την τρίτη δόση σε 285.000 πολίτες – Ποιους αφορά

Πλεύρης: Καμία διαπραγμάτευση για τον εμβολιασμό υγειονομικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48