search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Απολύσεις και παραιτήσεις στο The Press Project

14.09.2021 10:23
ThePressProject

Με ανοιχτή επιστολή, δύο μέχρι χθες εργαζόμενοι και μέλη του Δ.Σ στο The Press Project κατήγγειλαν τη Δευτέρα την «απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη απόλυσή τους» από τη διοίκηση της ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα, ο Μηνάς Κωνσταντίνου και η Νάντια Ρούμπου με κοινή ανάρτησή τους στα social media αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι έλαβαν «την απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη καταγγελία της σύμβασή μας -κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκηαπό ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού, αυταρχισμού, απαξιωτικών συμπεριφορών και προσωπικής αυτοπροβολής, χωρίς να προηγηθεί καμία συλλογική απόφαση».

Η απάντηση του TPP

Διοίκηση και μέλη της συντακτικής ομάδας απάντησαν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα σε όσα καταγγέλλονται αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η απόφαση μας που ελήφθη μετά από σειρά αντιεπαγγελματικών και αντισυναδελφικών συμπεριφορών, με διάρκεια πολλών μηνών, δεν ήταν μόνο ενός ανθρώπου και δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητη. Ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη όλων όσων συνυπογράφουμε το κείμενο, αφού είχαμε εξαντλήσει κάθε ίχνος ανοχής και κάθε απόπειρα συνεργασίας με συναινετική επίλυση των διαφορών και αφού επί μήνες παρατηρούσαμε μία διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση, λόγω συνεχιζόμενων και όλο και πιο εργασιακά ακραίων συμπεριφορών…».

Μετά τις απολύσεις, παραιτήσεις…

Τις απολύσεις ακολούθησαν δύο παραιτήσεις, του Βασίλη Βήττα και της Χριστίνας Χελά που στην επίσης κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «…η ηθική και ο αξιακός μας κώδικας δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον από το οποίο πρόσφατα εξοστρακίστηκαν οι συνάδελφοί μας. Η απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη απόλυση δύο ανθρώπων, που μάλιστα βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» και λίγα χρόνια πριν «έστησαν» ξανά το TPP μαζί με άλλα άτομα στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, μας δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τους στόχους των απολύσεων».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη με τον Αλέξη Τσίπρα

Μετακομίζει η Ναυτεμπορική – Ποιος αναλαμβάνει το site

Τηλεθέαση: Τι νούμερα έκανε η Μενεγάκη στην πρεμιέρα της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:16