search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:02
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: Ευνοϊκότερο κατηγορητήριο ζητά η κατηγορούμενη – Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας (photos/video)

15.09.2021 10:49
ioanna_diki_12

Ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας», ανέφερε η κατηγορούμενη με βιτριόλι, σε γραπτή δήλωση που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός της, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι απούσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Στη συνέχεια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Αλλαγή κατηγορητηρίου ζήτησε ο Κεχαγιόγλου

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» επεσήμανε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου ενώπιον του δικαστηρίου.

Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας

Νωρίτερα το θύμα της επίθεσης, η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε με ειδική μάσκα και υποβασταζόμενη στα δικαστήρια.

Με την είσοδο της Ιωάννας στο προαύλιο του Κακουργιοδικείου αρκετοί που βρισκόταν στον χώρο της φώναζαν «μπράβο» προσπαθώντας να την εμψυχώσουν. Η κοπέλα φορούσε καπέλο και μάσκα και περπατούσε αργά, έχοντας δίπλα της τους συνηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και την μητέρα της, δείχνοντας να μην ενοχλείται από την έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός της δικαστικής αίθουσας την πλησίασε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπόνια του. Της είπε ακόμη να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του…

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά η δίκη – Παρούσα με ειδική μάσκα η Ιωάννα (photos/video)

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης στην Ιωάννα

Ιωάννα: «Θέλω στο δικαστήριο να με κοιτάξει όπως όταν μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:02