search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Pfizer: Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου – Να γίνει και 3η δόση

15.09.2021 19:01
emvolio-new

Έτοιμη να παρουσιάσει νέα δεδομένα στον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκου (FDA) σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, είναι η εταιρία Pfizer. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι επιστήμονες της, έχουν καταλήξει στη διαπίστωση πως όσο περνάει ο χρόνος από την ημέρα του εμβολιασμού, τόσο το εμβόλιο γίνεται περισσότερο αναποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Pfizer αναφέρει ότι τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, και ότι μια αναμνηστική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αποτροπή του ιού και των νέων μεταλλάξεων.

Πάντως η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%., ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία

Για το λόγο αυτό η Pfizer ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών

Διαβάστε επίσης:

Τεστ κορωνοϊού: Υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε 10 κλάδους – Ποιοι είναι

Κορωνοϊός: Προς μίνι lockdown τέσσερις περιοχές της Ελλάδας

Νεκροψία για τον 15χρονο που πέθανε δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00