search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

16.09.2021 11:49
athina_new

Την πρόβλεψη ότι η πτωτική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα φτάνει στο τέλος της έκανε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν, πριν τρεις με τέσσερις μέρες έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα, πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά» εξήγησε αρχικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Δ. Σαρηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι «προάγγελος μιας μεταβολής της εικόνας που περιμένουμε να δούμε 18 με 20 του μήνα».

Σύμφωνα με την καθηγητή η αυξητική πορεία μπορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4.000-4.500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500-3.700.

«Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα», τόνισε.

«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37, θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι», πρόσθεσε σχετικά με τις συνεχιζόμενες απώλειες στην χώρα μας.

«Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, συνέχισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα. Θεωρώ ότι μπορούμε να το αποφύγουμε με τον εμβολιασμό βασικό όπλο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: 80χρονος ιερέας καταδικάστηκε για ασέλγεια σε 11χρονη – Κάθειρξη και στη μητέρα της

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Τσιάρα (Video)

Ξάνθη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 10χρονη την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30