search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Μπριζίτ Μακρόν: Στην Ογκολογική Μονάδα «Παίδων» με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Μαρέβα Μητσοτάκη

18.09.2021 12:06
vardinogianni_makron

Στην Ογκολογική Μονάδα «Παίδων», συνοδευόμενη από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, βρέθηκε η Μπριζίτ Μακρόν.

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, που συνοδεύει τον σύζυγό της στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Τις δύο κυρίες υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.

Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες για τις δύο κυρίες αφιερωμένες στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τις οποίες τους παρέδωσε εκ μέρους των παιδιών η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μιλώντας στα γαλλικά υποδεχόμενη την κυρία Μακρόν η κυρία Βαρδινογιάννη είπε:

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ογκολογική μας Μονάδα. Η παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίας Μπριζίτ Μακρόν, την οποία έχω την μεγάλη τιμή να μπορώ να αποκαλώ «αγαπημένη φίλη» αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ… Η κυρία Μακρόν είναι μια πραγματική φίλη της χώρας μας και με τη στάση και το παράδειγμά της ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και την Γαλλία. Αγαπημένη μου Μπριζίτ, από τα βάθη της καρδιάς μου σε ευχαριστώ για την σημερινή σου παρουσία στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και των οικογενειών τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή μου που βρίσκεσαι σήμερα μαζί μας», είπε η πρόεδρος της «Ελπίδας».

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε στις δύο κυρίες ένα στεφάνι από ελιάς και το άγαλμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με την μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί.

Στο Μουσείο Μπενάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Την Παρασκευή, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επισκέφτηκε το Μουσείο Μπενάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υποδέχτηκαν την κυρία Μακρόν και τη συνόδευσαν στην ξενάγηση της εμβληματικής έκθεσης “1821 Πριν και Μετά”, η οποία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου που συντονίζει η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης, παρουσία της Προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής του μουσείου, Ειρήνης Γερουλάνου.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: Τι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς

Καπραβέλος: Περιμένουμε μεγάλη έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα – Με απειλούν για την ζωή μου

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπήρξε συμφωνία στο EUMED9 για «πακέτο» για τις αυξήσεις στο ρεύμα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:04