search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Ο όμιλος TMZ άλλαξε χέρια

20.09.2021 17:14
TMZ

Με κάτι λιγότερο από 50 εκατ. δολάρια, το αμερικανικό δίκτυο Fox πρόσθεσε στον κύκλο δραστηριοτήτων του, το  κουτσομπολίστικο TMZ από τον κολοσσό επικοινωνιών AT&T.

Τα οφέλη από την απόκτηση του περίφημου- κατ αρχήν- ταμπλόιντ που είχε ιδρύσει στο μακρινό 2005, ο δικηγόρος- μετέπειτα δημοσιογράφος- Χάρβεϊ Λιβάιν, για τον όμιλο Fox είναι πολλαπλάσια, όπως συζητιέται στην αμερικανική αγορά, διότι εκτός από την έγχαρτη έκδοση και την ομότιτλη ιστοσελίδα, προσθέτει την δημοφιλή τηλεοπτική παραγωγή TMZ on TV,  που προβάλλεται, από το 2007,  σε δίκτυο τοπικών καναλιών στις ΗΠΑ και μια ακόμη το πακέτο αθλητικών καναλιών Sports on FS1 μέσω του οποίου οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ, στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων NASCAR, πρωτάθλημα πυγμαχίας, αλλά και σε κορυφαίες ευρωπαϊκές αθλητικές.

Προφανώς και οι όροι συμφωνίας της επιχειρηματικής συναλλαγής δεν δημοσιοποιήθηκαν επισήμως από τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει το «ντιλ» υπολόγισε ότι η αξία της κίνησης αυτής είναι μόλις ελάχιστα κάτω από τα 50 εκατ. δολάρια.

Και πράγματι η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες από τον διευθύνοντα της Fox Group, Λάχλαν Μέρντοχ, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια αγορά «μέτριας κλίμακας», εναρμονισμένη με την συνολική επενδυτική στρατηγική της εταιρείας.

«Όταν προσέξαμε το TMZ, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να μην είχαμε ανάγκη, να μην μας έλειπε δηλαδή αυτού του είδους η ψυχαγωγικής ειδησεογραφία,  αλλά ταιριάζει απόλυτα με όλα τα άλλα μιντιακά προϊόντα και τις πλατφόρμες μας και μπορεί αυτό να μας οδηγήσει οπουδήποτε», εξήγησε ο Μέρντοχ και συμπλήρωσε ότι εκείνο που αναζητά ο Όμιλος τον οποίον διευθύνει είναι να συνδέονται με έναν τρόπο οι συνδρομητικές πλατφόρμες της επιχείρησης ώστε συνδυαστικά να κερδίζουν από κάθε τομέα είτε αυτός είναι ο ειδησεογραφικός, είτε ο αθλητικός, ή ο ψηφιακός.

Ο ιδρυτής του ομίλου TMZ, Χάρβεϊ Λιβάιν, θα εξακολουθεί να έχει την διεύθυνση του «παιδιού» toy και να ασχολείται με την καθημερινότητα του, πλέον θα αναφέρεται στον Ρομπ Γουέιλ, πρόεδρο της «εναλλακτικής ψυχαγωγίας και των ειδικών παραγωγών» της Fox Entertainment.

Διαβάστε επίσης:

The Voice: Ο τραγουδιστής που συγκίνησε τους κριτές – «Έχασα τον πατέρα μου από κορωνοϊό» (Videos)

Εκνευρισμός σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ για τα μαγειρικά ριάλιτι και τις χαμηλές τηλεθεάσεις

Ραδιόφωνο: Στον αέρα το «My Radio 104,6» – Πρώην Θέμα FM

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37