search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:46
MENU CLOSE

Βαριά πρόστιμα του ΕΣΡ σε ραδιόφωνα της περιφέρειας

23.09.2021 15:46
esr_new

Χρηματικές κυρώσεις συνολικού ύψους 70.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε δύο ραδιοφωνικούς της περιφέρειας.

Από 35.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το ΕΣΡ στον Εν Πλώ 89.2 Θεσπρωτίας και στον Ιόνιον FM 95.5 Ηλείας, επειδή αναμετέδωσαν εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, στην οποία ακούγονταν χαρακτηρισμοί και κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο δημοσιογράφος έχει καθημερινή εκπομπή στον ψηφιακό Crash που βγαίνει από ιντερνετική πλατφόρμα για ραδιόφωνα.

Μάλιστα μαζί με τον Super FM 99.5  Θεσσαλονίκης συμπληρώνουν την τριάδα των ραδιοσταθμών που παραβίασαν διατάξεις της νομοθεσία που αφορούν την ποιοτική στάθμη εκπομπών και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο της κυρωτικής διαδικασίας που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη εποπτική Αρχή διαπιστώθηκε ότι τα δύο ραδιόφωνα «παραβίασαν εκ προθέσεως την υποχρέωση τήρησης της ποιοτικής στάθμης του μεταδιδόμενου ραδιοφωνικού της προγράμματος και την υποχρέωση σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας».

Στο σκεπτικό του, αιτιολογώντας τις ποινές, το ΕΣΡ αναφέρει ότι «κάθε ραδιοφωνικός φορέας φέρει την συντακτική ευθύνη για τα όσα επιλέγει να προβάλει και την αντίστοιχη νομική ευθύνη, σε περίπτωση που το μεταδοθέν από αυτόν υλικό παραβιάζει τις νομοθετικές επιταγές.

Κατά την κρίση δε της Ολομέλειας, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πλήρως αποδεδειγμένη από τα προαναφερόμενα στοιχεία η αδικοπρακτική πρόθεση της εγκαλουμένης. Σημειώνεται εξάλλου ότι η επίμαχη εκπομπή ήταν πολύωρης διάρκειας και ότι είχε το προαναφερθέν πρωτοφανές και αδιανόητο για έννομη τάξη περιεχόμενο».
Τα πρόστιμα προκάλεσαν αίσθηση στην ραδιοφωνική πιάτσα και έδωσαν αφορμή για συζήτηση, με παρατηρητές του χώρου να σχολιάζουν ότι είναι υπέρογκα τα ποσά αυτά- σχεδόν εξοντωτικά– καθώς τα οικονομικά μεγέθη των σταθμών στην επαρχία είναι μικρής κλίμακας.

Η αυστηρότητα των ποινών εκτιμάται ως άδικη καθώς έχει συμβεί τα  πιο βαριά πρόστιμα σε σταθμούς εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης να  ανέρχονται, συνήθως, μέχρι τις 5.000 ευρώ.

Ακόμα και τα χρηματικά τιμήματα στις μεταβιβάσεις σταθμών της περιφέρειας κινούνται στη συντριπτική πλειονότητά τους κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες – Spoiler: Το ακραίο γεγονός που αλλάζει τις ζωές όλων

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ιωάννας Μαλέσκου – Κατερίνας Καινούργιου σχηματίζεται στον τηλεοπτικό ορίζοντα (Photo)

Ο Τσίπρας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και οι δημοσκοπήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:46