search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:16
MENU CLOSE

«Καρφιά» ΣΥΡΙΖΑ για τη μετοχή της ΔΕΗ: «Ύποπτες κινήσεις στο Χρηματιστήριο»

25.09.2021 14:31
syriza_new

Με άνακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες» και δηλώνει πως περιμένει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προβεί σε σχετικό έλεγχο.

«Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους», αναφέρει στον τίτλο της η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει χαρακτηριστικά πως «για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες. Για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης.

Δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση».

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΝ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Μακροπρόθεσμα η εταιρεία θα βγει κερδισμένη

Σαμαράς: «Καρφιά» για τον ανασχηματισμό, «διαχειρίστρια» η Μέρκελ

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:15